Owoce jagody kamczackiej zawierają dużą ilość cennych przeciwutleniaczy, które mają dobroczynny wpływ na nasze zdrowie.
Owoce jagody kamczackiej zawierają ogromną ilość przeciwutleniaczy, dlatego w Japonii od dawna używano ich do obniżania ciśnienia krwi i łagodzenia problemów trawiennych, była nawet stosowana jako eliksir młodości – nie od dziś wiadomo, że Japończycy żyją najdłużej ze wszystkich ludów na świecie.
Polecamy do wykwintnych dań, chociaż nie zawodzi podniebienia także do innych potraw. Purpurowa głębia koloru nie kłóci się z aromatem, co pozwala odkryć długi, owocowy smak z nutą goryczy, która na końcu daje intensywnie przyjemne doznania.
Gospodarstwo HASKAP powstało w 2014r i jest gospodarstwem rodzinnym. Część naszej plantacji znajduje się na terenie Doliny Rawki - obszaru Natura 2000. Uprawę prowadzimy metodą ekologiczną.